“Obama olyan, mint egy majom a dzsungelben…”

Ezzel a megállapítással tisztelte meg az Egyesült Államok elnökét Észak-Korea legfontosabb döntéshozó testületének szóvivője. Obama elnök buzdította az amerikai mozikat, hogy mutassák be az Interjú című hollywoodi vígjátékot, mely Kim Dzsongun meggyilkolásáról szól.

“Obama olyan mint egy majom a dzsungelben: össze-vissza kapkod és nem tudja, hogy mit csinál! Provokál, és ezzel halálos csapást válthat ki maga ellen!”- fenyegetőzött Észak-Korea az Interjú című film miatt. A Legfelső Védelmi Tanács, amely már többször megfenyegette az Egyesült Államokat és személyesen Obama elnököt, Észak-Korea legfőbb döntéshozó testülete. Az élén maga az ifjú diktátor, Kim Dzsongun áll. Épp ezt parodizálja a hollywoodi film komédia, melyet a Sony stúdiója készített el. Két amerikai újságíró interjút kér és kap Észak-Korea ifjú urától. Alig érkezik meg a válasz, máris jön a CIA! Az amerikai hírszerzés arra kéri az újságírókat, hogy ha már Phenjanban járnak, és interjút készítenek Amerika egyik legfőbb ellenségével, akkor öljék is meg! A film végén Kim Dzsongun feje szétrobban …
A filmet eredetileg is karácsonykor akarta bemutatni a Sony, de a támadások hatására elállt ettől. Észak-Korea ugyanis terror akciókkal fenyegetett arra az esetre, ha a filmet bemutatják. Obama elnök bírálta a Sony meghátrálását, és az FBI garantálta a biztonságot. Erre a Sony mégis engedélyezte a film bemutatását. Obama azt ígérte: Észak-Korea fenyegetésére és a Sony-t ért hacker támadásokra méltóképpen válaszolnak. Ez meg is történt: kilenc órára leállt az egész internet hálózat Észak-Koreában!
Erre válaszul jött a legújabb fenyegetés Phenjanból: ezért nevezték dzsungelben tévelygő majomnak az Egyesült Államok elnökét! Korábban viszont Kerry amerikai külügyminiszter arra kérte Vang Jit, a kínai diplomácia vezetőjét, hogy lépjenek fel együtt az észak-koreai hacker terrorizmus ellen. Kína az egyetlen igazi szövetségese Észak-Koreának, bár nemrég Putyin orosz elnök is meghívta Kim Dzsongunt, hogy vegyen részt a Győzelem napi ünnepségeken, melyeket jövő májusban rendeznek meg Moszkvában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez