Megbüntetik Dubajban az asszonyt, aki szerinte illetlen ruhája miatt üvöltözött egy egyiptomi színésznővel

A hidzsábba öltözött dubaji nő hat társával együtt támadt rá a színésznőre és annak barátnőjére az egyik bevásárlóközpontban. Azt kérték számon, meglehetősen ijesztően, hogy miért vannak “illetlenül” felöltözve.

Az egyiptomi színésznő, Abeer Sabry egy barátnőjével vásárolgatott, amikor az asszonyok körbeállták. Egyikük üvöltözve, hol arabul, hol angolul adott hangot nemtetszésének a ruhájuk miatt. Amit igencsak illetlennek talált. Azt is közölte velük, hogy kutyakötelességük az Emírségeket tisztelni.

A jelenetet filmre is vette, és megosztotta. Ez később hibának bizonyult, amiért el is ítélhetik. Az Emírségekben ugyanis törvény tiltja, hogy bárkit a beleegyezése nélkül filmezzenek vagy fotózzanak. Azt meg pláne hogy nyilvánosságra is hozzák az így készült felvételeket. A dubaji rendőrség egyik vezetője azt mondta az Al Bayan című lapnak, hogy a nő nemcsak a turisták magánszféráját, de az Emírségek kultúráját is megsértette azzal, hogy nyilvánosan üvöltözött külföldiekkel. Eljárást indítanak ellene, egyrészt a film, másrészt pedig amiatt, hogy “rossz benyomást keltett az Egyesült Arab Emírségek lakóiról”. De előbb még megnézik a biztonsági kamerák felvételeit is, ha erre engedélyt kapnak az egyiptomi nőktől.

A rendőrfőnök egyébként kicsit sem találta illetlennek a színésznő és barátnője ruháját. Azt mondta, rendesen és illendően voltak mindketten felöltözve. Az érintett Abeer Sabry pedig arról biztosítoptta a dubaji lapot, hogy a történtek ellenére rajongása töretlen a gyönyörű város iránt, de azért a nő ellen panaszt fog tenni. Különösen azok után, hogy a videó igencsak virálissá vált az interneten.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez