J.K. Rowling beszólt a homofóboknak

A Harry Potter sorozat írója mindig is egyértelműen kiállt a melegek jogaiért, így természetesen a múlt heti írországi népszavazást is kíváncsian követte. Persze, nem egyszerű ilyen témában twitterezni anélkül, hogy az egyik legvérlázítóbb szervezet, a Westboro Baptista Egyház be ne szóljon.

A történet úgy kezdődött, hogy Rowling azzal viccelődött egyik rajongójának címzett válaszában, hogy az ír döntésnek köszönhetően végre összeházasodhat majd Dumbledore és Gandalf (az őket játszó színészek ugyanis melegek).

jkrow1
Nem szokatlan dolog ez az írónőtől, sokszor szokott egyenesen rajongóinak válaszolni, ám ezen a válaszon még valakinek megakadt a szeme. A Westboro Baptista Egyház úgy gondolta, hogy Gandalf és Dumbledore szerelmének ünneplése reális veszély, és a következő ízléstelen és többnyire értelmetlen képet rakta ki tiltakozásként. Sőt tagjai azt is beharangozták, hogy amennyiben megtörténik az esemény (még egyszer: két kitalált karakterről, a Harry Potter ciklus szereplőiről van szó), akkor ők is ott lesznek, és felvonulnak a melegek ellen.

jkrow2

A legtöbben egyszerűen figyelmen kívül hagyják a Westboro megszólalásait, ugyanis általánosan őrültnek könyvelik el a tagjait. Nem így Rowling, aki úgy érvelt, hogy minden homofób megnyilvánulásra reagálni kell, hadd lássa a választ az egész világ. Meg is mondta nekik, hogy ha tényleg egybekel a két karakter, úgy a Westboro tagjainak apró kis agyai fel fognak robbanni attól, hogy milyen végtelenül menő eseményen vehettek részt.

jkrow3

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez