Nézzen bele a kínaiak szájába! (videóval)

Kétségtelenül az egyik legnagyszerűbb dolog az utazásban az, hogy más ország kultúráját, és gasztronómiáját megismerjük. Megkóstolhatunk új és különleges ízeket. Ahogy a világ egyre jobban összekapcsolódik, úgy egyre jobban meg lehet ismerni az étkeket is. Ehhez járulunk most hozzá.

Azért persze az igaz, hogy míg rengeteg nemzeti étterem nyílik a világ minden pontján, az autentikus alapanyagok beszerzése nem mindig könnyű, így bizony a helyi ételek valódi ízét csakis az adott országban ismerhetjük meg igazán. Most a kínai konyha rejtélyes világába kalauzoljuk el önöket, egy nem is akármilyen videó segítségével.

A következő videó készítői egy kis kamerát helyeztek kínai pálcikákra, hogy egy kis gasztronómiai körképet készítsenek a távol-keleti országban. Miközben egy csapat diákot követünk, a pálcika szemszögéből ismerhetjük meg a kínai konyha remekeit egy pekingi kalandtúrán. A tanulmányi úton lévő diákcsoport összesen egy hetet töltött a kínai fővárosban, és nem hagyták el az országot üres kézzel.

Bár bizonyos ételeket könnyű azonosítani, akad pár, sokak számára ismeretlen kínai étek is. Ez bizonyosan egy újfajta látásmódot, új rálátást ad az evésre, és minden bizonnyal a kínai gasztronómia hazai megítélésére is, hiszen láthatjuk, hogy az igazi kínai konyha nem a nálunk is jól ismert kínai büfét jelenti.

(Visited 2 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez