USA : a drog pénzek eltörpülnek az adócsalás mellett

Több mint 300 milliárd dollár évente az az összeg, melyet az állam veszít az adócsalás illetve az egészégbiztosítási csalások miatt az Egyesült Államokban- ezt állapította meg a kincstár legfrissebb jelentése Washingtonban. Ehhez képest a drog kereskedelem mindössze 64 milliárd dollárt hoz az USA területén.

A drog kartellek készpénzt használnak, ezért nehéz megbecsülni a kábítószer kereskedelem hasznát, de a washingtoni kincstár szerint ez körülbelül 64 milliárd dollár lehetett az elmúlt évben. A legnagyobb szerepet változatlanul a latin-amerikai kartellek játszották e téren. Továbbra is Mexikó az az ország ahonnan a legtöbb drog az Egyesült Államokba érkezik. Az, hogy az adóhivatal nem képes elérni ezt a hatalmas profitot komoly gond az amerikai költségvetés számára, melynek minden cent adóbevételre szüksége lenne.
Messze nagyobb az a veszteség, mely azért éri az amerikai államot, mert polgárai csalnak az adózás során. Több mint 300 milliárd dollárra becsülik azt a veszteséget, amely így éri az Egyesült Államokat. Ebbe nemcsak maga az adócsalás van benne hanem az is, ha valaki csal a szociális segély vagy épp az egészségbiztosítási szolgáltatások terén. Az idősebb nemzedék és a szegények körében roppant elterjedt ez a csalási forma, mely sok család egzisztenciális alapját képezi!
Ezek tehát a rossz hírek az amerikai kincstár jelentésében, melyben azért sikerekről is beszámolnak. Például arról, hogy a pénzügyi rendszer fokozottabb ellenőrzése lehetővé tette, hogy a fegyver csempészet és a terrorizmus pénzeit jobban figyelemmel kísérjék. A jobb ellenőrzés megkönnyíti a terrorizmus ellenes harcot- állapítja meg a washingtoni kincstár most közzétett jelentése.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez