Nemzetközi Jóga nap

Az India Köztársaság nagykövetségén tartottak sajtótájékoztatót az első Nemzetközi Jóga Nappal kapcsolatban.

Narenda Modi India miniszterelnöke 2014 szeptember 27-én tett javaslatot az ENSZ közgyűlésnek a Nemzetközi Jóga nap bevezetésére.A szavazás eredményeként június 21-ét Nemzetközi Jóga Nappá nyilvánították.

Ezen a napon az idei évben először tartják meg az eseményt a világszerte.A budapesti nagykövetség két helyszín , a szarajevói és a budapesti programját koordinálja.

A budapesti egész napos rendezvényt a Bálna Budapestben tartják , a Főpolgármesteri Hivatallal közös szervezésben.A programok ingyenesek.Lesznek előadások a jógáról , jógagyakorlatok , meditációk , zenei és táncprogramok.Indiából egy autentikus jóga guru csak erre az alkalomra utazik Magyarországra.

A sajtótájékoztató első felében V.Khanduja úr , a nagykövet-helyettes , a budapesti program szervezője ismertette az eseménnyel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

Az Első Nemzetközi Jóga Nap budapesti rendezvényére – melynek alkalmából a Magyar Posta bélyeget ad ki – körülbelül 3.000 vendégeket várnak.Nem csak jógázókat , hanem érdeklődőket is.
A sajtótájékoztató második felében a H.E. Malay Mishra az ország nagykövete beszélt a jógáról , annak fontosságáról.

16-án kedden este 6-kor az Indiai Kulturális Központban újabb a Jóga nappal kapcsolatos rendezvény lesz.Az akkorra már megérkező indiai joga guru rövid bemutatót tart s újabb tájékoztatást adnak a rendezvény menetéről.

A nagykövetség nagyon kérte a sajtó támogatását a rendezvény reklámozásában és dokumentálásában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez