Tatárföld a jövő turistacélpontja

Tatárföld, az Orosz Föderáció egyik köztársasága válhat Magyarország egyik legkedveltebb célpontjává ősztől. A WizzAir ugyanis egyenes járatot tervez indítani Budapestről, így végtelenül egyszerűen eljuthatunk a világ egyik leggyönyörűbb helyszínére.

Korábban már olvashattak Tatárföld különlegességeiről a világszám.hu vagy a középsuli.hu oldalakon. Az alig négymilliós köztársaság olyan elképesztő látványvilággal, történelmi jelentőséggel és – nem utolsó sorban – gasztronómiával vár minket, aminek köszönhetően igazán előkelő helyet foglalhat el a legizgalmasabb célpontok között.

Nem hiába nevezik az ország fővárosát, Kazánt Oroszország harmadik fővárosának, amely egyben a leglátogatottabb a régióban Moszkva és Szentpétervár után. Ráadásul a kazáni Kreml és a Bulgar elnevezésű történelmi település az UNESCO Világörökségi helyszíneihez tartozik.RUSSIA-KAZAN

Tatárföld pedig minden ízlést ki tud elégíteni: ha nyüzsgő és izgalmas várost látogatnánk, akkor irány Kazán, ahol régi- és újépítésű építészeti remekeket fedezhetünk fel, de ha nyugodt kikapcsolódásra vágyunk, akkor elég körülnéznünk a Volga környékén, ahol egész nap gyönyörködhetünk a tájban.

Nem utolsósorban pedig közelebbről megismerkedhetünk a világhírű tatár ételekkel, melyek a legnépszerűbbek közé tartoznak az ázsiai konyhán belül. Az ízletes és ötletes, de még egyszerű fogások közül pedig garantáltan találunk ízlésünknek megfelelőt.

Úgyhogy amikor leülünk a családdal kitalálni a következő nyaralást, akkor semmiképp se feledkezzünk meg a nemsokára karnyújtásnyira található Tatárföldről, ahol egy eddig számunkra homályba vesző kultúrával találkozhatunk.

Fotók: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez