Amikor nem vicces utánozni a tigrisüvöltést

Malacröfögés, medvedörmögés, farkasüvöltés – csak néhány módszer, amivel szívesen ijesztgetik a lányokat a fiúk a kirándulásokon. Hasonlót akartak kamaszok Tbilisziben, de rosszul időzítettek.

Alig egy hete figyelte döbbenten a világ a grúz főváros utcáin tanácstalanul ácsorgó vízilovat. Nemcsak 19 embert ölt meg a Tbiliszire hirtelen lezúduló eső, de az állatkertet is súlyosan megrongálta és sok veszélyes ragadozó elszabadult.

A cuki vízilovon és az Azerbajdzsán határában előkerült pingvinen kívül, tragédia is történt az állatok miatt. Emberre támadt az egyik szabadon kódorgó fehér oroszlán a múlt héten. Miután ketrecét elöntötte az ár az állat egy közeli uszodakomplexumban húzta meg magát, majd amikor az épület tulajdonosai rátaláltak, megtámadta őket. Egyikük meghalt, másikuk súlyos sérülésekkel kórházba került.

Miközben tigrisek és hiénák után kutattak a hatóságok, a lakosság folyamatosan jelentette, hol látták, vagy hallották éppen valamelyik fenevadat. Persze az értesítések nagy része téves volt. Ekkor gondoltak a kamaszok egy nagyot. Ablakba rakott hangszórón keresztül tigrisüvöltést játszottak az utcára.

Az esetről a belügyminisztérium sajtóirodájának vezetője, Nino Giorgobiani felháborodottan tájékoztatott Facebook adatlapján:

„Bejelentés érkezett, hogy tigrisüvöltést hallanak. Kiment a rendőrség. És mi derül ki?! Kamaszok telefonjukra rögzítették a tigrisüvöltést és egy hangszórón játszották le az ablakból! Nem is tudom, hogy nevezzem ezt a viselkedést!”

Az ízléstelen csínytevőket szüleikkel együtt behívták a rendőrségre. Hogy milyen következményei lehetnek az esetnek, arról nem ír a grúz sajtó. Mindenesetre Nino Giorgobiani reméli, többet senkinek nem jut eszébe így viccelni.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez