Állatkertből szabadult tigris tépett szét egy embert Grúziában

Tigris tépett szét egy embert szerdán a grúz főváros központjában: az állat néhány nappal ezelőtt, a várost sújtó áradások miatt szabadult ki az állatkertből – jelentette be a grúz belügyminisztérium szóvivője.

“A tbiliszi állatkert egyik tigrise végzett egy férfival a Hősök tere közelében. Különleges erőket vezényeltek a helyszínre az állat elfogására” – közölte Nino Giorgobiani az AFP francia hírügynökséggel.

A grúz katasztrófavédelmi szolgálat legfrissebb jelentése szerint a múlt hétvégi árvíz következtében húsz ember vesztette életét. Hat embert továbbra is eltűntként tartanak számon.

Sajtóhírek szerint kedden újraindult a forgalom a Hősök terén és a Kura folyó jobb partján, az újabb heves esőzések miatt azonban estére fel kellett függeszteni a helyreállítási munkálatokat.

Az ítéletidő okozta anyagi károk az első becslések szerint mintegy 18 millió dollárra rúgnak, Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ez az összeg a 45 millió dollárt is elérheti.

A nagyjából egymillió lakosú városra zúduló özönvízszerű eső nyomán kialakult áradások vasárnap elöntöttek egy lakónegyedet, több embert magukkal sodorva. Súlyos károk keletkeztek a tbiliszi állatkertben is, számos állat kiszabadult. Legalább hat tigris, nyolc medve és hat oroszlán kószált szabadon a városban. Az árvízben legkevesebb háromszáz állat pusztult el.

A 120 hektáros állatkertet 1927-ben alapították. Akkor a város szélén állt, de azóta a megnövekedett város központjába került. Az 1961-es és az 1966-os árvízben az állatkert nagy károkat szenvedett, de akkor a megáradt folyónak jóval kevesebb áldozata volt mind a tbiliszi lakosok, mind az állatkert lakói körében.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez