Vízágyúkkal hűsítették a tömeget a pápai mise alatt

Több mint egymillió emberre szórtak vízágyúkból hűsítő permetet a trópusi melegben, miközben Ferenc pápa szabad ég alatt misét tartott az ecuadori Guayaquilban.

 

A tömeg, ahová a kontinens más országaiból is érkeztek szép számmal hívők, fegyelemmel és a pápa iránti nem szűnő lelkesedéssel tűrte a meleget.

Gyerekek, fiatalok és a helyi lakosok fogadták az óceánparti városba érkező egyházfőt, aki megékezése után végigutazott a város utcáin és üdvözölte az összegyűlt hívőket. Ferenc pápa dél-amerikai útjának első állomásán julius 8-ig tartózkodik, találkozik az állam és a kormány vezetőivel és több alkalommal a hívőkkel.

A pápa a hívők szívéből szólt, amikor megjegyezte, hogy ,,a szociális igazságossaág nem alamizsna, hanem az állam valódi kötelessége polgáraival szemben. Ferenc pápa első miséjét és egyházi üzenetét a családokhoz intézte: ,,a család a legközelebbi kórház, az első iskola és elengedethetetlen háttér a fiataloknak, a legjobb menedékhely az időseknek”.

A pápa a guayaquili Samanes parkban tartotta a misééjét, majd részt vett a Javier de la Compañía de Jesús kollégiumi fogadásán, ezt követően pedig visszatért a fővárosba, Quitóba. Ferenc pápa julius 8-án érkezik Bolíviába, látogatása második állomására.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez