Ferenc pápa Latin-Amerikáért mondott misét

A keresztény hagyomány és a fejlődés közötti összhangot szorgalmazta Ferenc pápa pénteken, amikor a Guadalupei Szűzanya ünnepnapján Latin-Amerikáért mutatott be misét a római Szent Péter-bazilikában.

 

A latin-amerikai hívőkkel megtelt bazilikában Ferenc pápa kijelentette: a keresztény hit a legértékesebb kincse a közép-és dél-amerikai népeknek. Az argentin egyházfő hangsúlyozta, hogy Latin-Amerika a remény kontinense, ahol azonban a gazdasági és társadalmi gondok megoldását új fejlesztési modellekkel kell elősegíteni. Ezeket pedig a keresztény hagyomány és a fejlődés közötti összhang teremtheti meg – fogalmazott Ferenc pápa.
A legelső latin-amerikai egyházfő hangsúlyozta, hogy a világ alakulásában Istennek is szerepe van: ő az, aki képes “megfordítani a világi ideológiákat és hierarchiákat(….) felemeli az alázatosokat, segíti a szegényeket (…) legyőzi a gazdagokat, hatalmasokat, trónok birtokosait”.
A Latin-Amerika védőszentjeként ismert Guadalupei Miasszonyunk ünnepén bemutatott misén Ferenc pápa spanyolul beszélt és a hívők spanyolul, portugálul, valamint a Mexikóban beszélt azték nyelven imádkoztak.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez