A hatodik legjobb város a világon

A Travel+Leisure olvasói a világ hatodik legjobb városának választották Bangkokot a turizmus szempontjából, olvasható a Thaiföldi Turisztikai Hivatal tájékoztatójában.

Az ázsiai városok közül a harmadik lett, Kyoto és Siem Reap előzi meg csak a thai fővárost, amely 2010-től 2013-ig az első helyet foglalta el a listán. A felsorolás élén olyan kulturális értékekben gazdag városok találhatók meg, mint a dél-kaliforniai Charleston, Róma, vagy Firenze.

Az olvasóknak olyan szempontok alapján kellett elbírálni az úticélokat, mint a kultúra, ételek, barátságosság, vásárlási lehetőségek illetve a helyi látványosságok.

A szavazók körében a thai város a nyüzsgés, az utcai ételek, valamint az ősi kultúra és a modern luxus tökéletes elegyének köszönhetően volt népszerű. A TAT (Tourism Authority of Thailand) szerint a kihagyhatatlan élmények közé tartozik a buddhista templomok felkeresése és a folyó túrák.

Bangkok évről évre rengeteg elismerést nyer, ezt pedig a túristák nagyon értékelik,” mondta Juthaporn Rerngronasa, a TAT ügyvezető igazgatója. „Ez az izgalomnak, a vendégszeretetnek és az egyedi thai élményeknek köszönhető, amit a város tud kínálni.”

Bár én csak pár napot töltöttem eddig Bangkok városában, úgy gondolom méltán került be a legjobb úticélok közé.

Az emberek valóban mosolyognak az utcán, segítőkészek és tárt karokkal fogadják a turistákat. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, bármit is szeretnénk csinálni. Ahogy kilépünk az utcára, érezni lehet azt a lüktetést, amit a keleti világvárosok nyújtanak nekünk. Az ételek egyedülállóak és érdemes kipróbálni őket, mert nem okoznak csalódást, különösen az utcai árusok, akik a szemünk láttára vágják fel a kókuszt, vagy sütik a tengeri herkentyűket. A város nagyszerű célállomás bárkinek, nemtől és kortól függetlenül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez