Thaiföld első halal hotelje már várja a muzulmán turistákat

A nagyobb részében buddhista vallású Thaiföld megnyitotta első halal szállodáját, abban a reményben, hogy több muszlim látogatót tud az országba csábítani.

Közel 30 millió külföldi turista érkezett Thaiföldre tavaly, de csak mindegy 658 ezer a Közel-Keletről – derül ki a statisztikákból. Ahogy azt a Reuters cikke írja, a nemrég nyílt 4 csillagos Al Meroz szálloda vezetői Bangkokban remélik, hogy több pénzt tudnak megszerezni majd ebből a piaci résből is.

al-meroz-hotel

„Csaknem 1,6 milliárd muszlim él a világon. Ez hatalmas piac” – mondta a szálloda igazgatója, Sanya Saengboon. „Ennek már egy százaléka is elég nekünk ahhoz, hogy fejlődjünk” – tette hozzá. Az Al Meroz mecsetszerű szerkezettel büszkélkedhet, két imaház és három halal étkező van benne. A szobák ára 4-50 ezer baht között mozog egy éjszakára (30-400 ezer forint).

dvsfasdfdsf

Aamir Fazal, a szálloda egyik vendége azt mondja: a halal szálloda nagyon jó lehetőség a mohamedán utazók számára Thaiföldön, ahol egyébként igen nehéz hozzájutni halal ételekhez.

ydsfgfrds

Thaiföld az elmúlt években nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kibővítse a muszlim turizmust. Elindítottak például egy mobilalkalmazást is, mely segíti a turistáknak megtalálni a halal éttermeket és muszlimbarát látnivalókat. Thaiföld déli részén, a muszlim többségű Malajzia határvidékén viszont a szeparatista felkelések és merényletek miatt megrendült ez a fajta üzlet.

A thaiföldi turisztikai hivatal adatai szerint 2014-ről 2015-re 10%-kal nőtt a Közel-Keletről érkező turisták száma az országban.

fdsafsdfds

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez