Turizmust építenek Japánban a muszlimokra

A halal turizmus egyre csak növekszik Japánban, ahol egy oszakai cég különös gonddal kezeli a muszlim turistákat.

Szállingózik egy érdekes cikk az interneten „ezért nincsenek muszlimok Japánban” címmel, aminek elképesztő állításait hál’ isten már ITT és ITT is alaposan megcáfolták, de tudjuk azt is, hogy Japánban mecsetek épülnek, sőt a földrengés és cunami sújtotta területeken is sokat segítettek a Japánban élő muszlimok. A Wikipédia szerint a távol-keleti országban a muszlim bevándorlók száma 70.000-10.000, míg a japán muszlimok száma 1000-10.000 között mozog. A halal népszerűségéről Japán tekintetében mi is írtunk.

A japán Kyodo hírügynökség most arról számolt be, hogy Oszakában működik egy utazási iroda, mely kifejezetten a muszlim látogatóknak kínál utakat és lehetőségeket. A Miyako Nemzetközi Turisztikai vállalat szerint a muszlimok számára egyre népszerűbb Tokió, pont úgy, ahogy Oszaka, Kiotó és Nara is. Hokkaidó, Japán legészakibb szigete, mely híres hideg időjárásáról, illetve így a téli sportokról, szintén egyre közkedveltebb.

Mohammed Nadzsi Matar, egy 39 éves szíriai idegenvezető, aki nyolc éve él Japánban, kapcsolatban áll szállodákkal, éttermekkel, hogy a körutak során a vendégek étkezése összhangban lehessen a halal kultúrával.

„A muszlim turisták általában azon aggódnak, hogy mit fognak enni. Szeretnénk őket biztosítani, hogy efelől nyugodtak lehetnek” – mondta. Japánban majdnem 20 millió külföldi turista fordult meg 2015-ben a nemzeti turisztikai hivatal szerint. Ez 13 millióval több, mint mondjuk egy évtizeddel ezelőtt. Ebből több mint 2 millió turista Délkelet-Ázsiából érkezik, beleértve a muzulmán lakosságban bővelkedő Malajziát, Indonéziát. Az ezekből az országokból érkező turisták száma csaknem 20%-kal nőtt 2014-hez képest. Az oszakai utazási iroda vezetője, Macui Hidesi azt mondja: ő maga is áttért az iszlámra, miután találkozott egy japán muszlim nővel Dubajban négy évvel ezelőtt.

A Miyako 2010 óta szervez kifejezetten muzulmánbaráti utakat Japánban. Ez bevétele jelentős százalékát teszi ki. Ügyfelei több mint 70%-a malajziai. Az idegenvezetők ráadásul szintén muszlimok, és legalább 5 nyelven beszélnek, köztük malájul és arabul is.

„Az én küldetésem az, hogy szolgáljam a muzulmán testvéreket, és megmutassam, Japán milyen sokat tud nyújtani nekik” – mondja Macui.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez