Donald Trump újra Mexikón köszörüli a nyelvét

Donald Trump nem bír a szájával – vélik az amerikaiak. Miután elszökött a börtönéből a Köpcös néven simert Joachim Guzman drogbáró, az amerikai milliárdos újra nekiesett Mexikónak.

 

Az amerikai elnöki székért ringbe szálló Trump azt írta a twitteren: Megmondtam! A legkeresettebb és legveszélyesebb drogbárónak sikerül elmenekülnie! Korrupció és mi, amerikaiak fizetjük meg az árát” – írta. Joaquín “El Chapo” Guzmán szombaton tűnt el a legjobban védett és legbiztonságosabbnak tartott mexikói börtönből. Az alagút, amelyen át távozott, egy összetett mentési művelet része volt.

Donald Trump a mexikói  gengsztert Oszama bin Laden után az Egyesült Államok második legveszélyesebb ellenségének nevezte, de mivel utóbbi már nincs az élők sorában, így – Trump szerint – Mexikó az amerikaiak legveszélyesebb ellenségét hagyta futni.

Az elnökjelöltségért küzdő Trump előző kijelentése is nagy felháborodást keltett Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban is. Akkor a mexikói bevándorlókat sértegette és nevezte tolvajoknak, ingyenélőknek és minden veszély forrásának. Azt is megígérte, hogy elnökként egy még nagyobb falat emel a két ország közé….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez