Nemi erőszakot feljelentő nőt erőszakolt meg a hivatalnok

A mexikói hatóságok vizsgálatot indítottak egy hivatalnok ellen, akit azzal vádolnak, hogy egy nemi erőszakot bejelentő nőt molesztált. Az ügyészség nyilatkozata szerint a Morelos állambeli Tres de Mayo településének hivatalnoka levetkőztette, majd szexuálisan molesztálta a férje ellen, nemi erőszak miatt feljelentést tevő asszonyt. Azt mondta, hogy az eljárás részeként a hölgy intim testtájait is meg kell vizsgálnia.

 

Az áldozat kezdetben engedett a hivatalnok kérésének, azonban amikor az álvizsgálat félreérthetetlenül szexuális zaklatásba csapott át, a nő elmenekült az irodából. Az ügyészség vizsgálatot indított a nemi erőszakkal vádolt közszolga ellen, akire minimum hat, maximum tizenhét év börtönt szabhat ki a bíróság, amennyiben vétkesnek találja az ellene felhozott vádakban.

Mexikóban a hivatalos statisztikák szerint minden 100, 15 évnél idősebb nőből 63 élete során valamilyen formában elszenved nemi erőszakot, az esetek döntő többségében pedig a férj vagy az élettárs az elkövető. A nők elleni támadásokat vizsgáló tanulmányok arra is rámutatnak, hogy 100, 15 évnél idősebb hölgy közül 47-et ér fizikai bántalmazás párkapcsolatában vagy házasságában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez