Hárommillióan éheznek Maliban

Több mint 3 millió embernek nincs mit ennie Mali északi részén, ahol több tucat lázadó szervezet müködik a hatalom megszerzésért.

Rendkívül elkeserítő helyzet Maliban, ahol a háború és a mai napig tartó fegyveres konfliktusok gyakorlatilag teljesen romba döntöttek az ország gazdasága. Továbbra is az ország északi részén a legsúlyosabb a helyzet, ahol az élelmiszer ellátás mellett, a legalapvetőbb egészségügyi szolgáltatások sem állnak a helyiek rendelkezésére. Ráadásul a helyi iskolák is zárva vannak a rossz biztonsági helyzet miatt. A térségben pedig lehetetlen földműveléssel foglalkozni, mivel az egész régiót sivatag borítja.

A mindennapossá váló fegyveres konfliktusok miatt rengetegen kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat és délre vonuljanak. A menekült áradattal azonban a bamakói kormány nem tud mit kezdeni. Az élelmiszer raktárak ugyanis kiürültek. A segély döntő többsége pedig azért nem jut el a rászorulókhoz, mert a lázadók ezt megakadályozzák.

Az ENSZ felméréséből kiderült, hogy több mint 3 millió embernek alig van mit ennie az országban. Köztük 715 ezren kiskorú gyerekek, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez