Az arabok faragatlanságára panaszkodik az ISIS harcosa

Ellopják a cipőjét, úgy esznek, mint a gyerekek, ráadásul még sorba állni sem hajlandók. Az Iszlám Állam egyik brit harcosa panaszkodik így az arabokra, pontosabban az arab terroristákra a blogjában Szíriából.

Omar Hussain biztonsági őr volt a Morrison lánc egyik üzletében, High Wycombe-ban, mielőtt iszlamistának állt volna. Nyilván volt dolga korábban is neveletlen vevőkkel. Most azonban arab harcostársaival gyűlt meg a baja Szíriában.

Blogjában azt írja, hogy betolakodnak a magánszférájába, hangosan beszélgetnek, amikor ő aludna, és egyáltalán: úgy viselkednek, mint a gyerekek.

Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy “az arabok és nem-arabok egy zászló alatt egyesültek”. Mármint az Iszlám Államnál. Viszont a törzsek és kultúrák ilyetén egyesüléséből összecsapások következnek – véli.

Omar Hussein, aki ISIS-es nevén, Abu Saeed al Britaniként jegyzi a blogját, arra figyelmezteti a nyugati radikálisokat: jól gondolják meg, mielőtt útra kelnének Szíriába. “Az araboknak sajátos a kultúrájuk, és drámaian különbözik a nyugati életstílustól.” És már sorolja is, fejezetekre szedve a különféle bosszantó dolgokat, amelyekbe belebotlott Szíriában. Az ISIS-nél.

Például hogy a hivatalokban nincs szokásban a sorállás. “Fél órája vársz már, aztán jön egy arab, félrelök, és bemegy előtted.”  Ami pedig az étkezéseket illeti: “Arab testvéreink, pontosabban a szíriaiak nincsenek tisztában az alapvető viselkedési szabályokkal.” Amikor felszolgálják az ételt, mindenki elmarja, amit tud. Ő megpróbálta megleckéztetni terroristatársait, addig nem kapott senki enni, amíg szépen le nem ült a székére. “Sajnos, úgy kellett bánnom velük, mintha kisiskolások lennének.”

De Hussein bizarrnak tartja a cipők kérdését is. “Nyugaton természetes, hogy amikor kisétálsz egy helyiségből, azt a cipőt veszed fel, amit az ajtónál hagytál. Szíriai fivéreink viszont úgy hiszik, hogy a cipőkön osztozni lehet. Néha azt látod, amikor kijössz, hogy a te cipődben jár valaki száz méterrel előtted, és ez elég irritáló tud lenni.”

Aztán jön még pár panasz. Amiatt például, hogy a töltőre tett telefonját simán kihúzzák, ha a sajátjukat akarják tölteni, vagy kérdés nélkül elveszik a cuccait.

A 27 éves brit tavaly január óta van Szíriában. Eredetileg az al-Kaidához indult, de aztán az Iszlám Államnál kötött ki. Blogja nemcsak tánc- és illemtanórát tartalmaz: fenyegetett már benne Nagy-Britanniában végrehajtandó bombatámadással is, és feltűnt egy videón, ami arra biztatta a nyugatiakat: küldjenek csak szárazföldi csapatokat Szíriába, hogy a dzsihádisták egyenként küldhessék vissza a katonákat koporsókban.

Azért van valami közös Omar Hussainban és neveletlen arab bajtársaiban az ISIS-nél.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez