Minden, amit eddig még nem tudtál Hollywoodról

Mindenhová elkalauzol bennünket az Inforádió Világszám műsora. Ezúttal Hollywoodban jártunk Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével és olyan izgalmas dolgokat is elárult, amikről talán még nem is tudtunk.

„1887-ben a szesztilalom párti Harley HandersonWilkox és felesége alapított itt keresztény közösséget és onnan ered Hollywood neve, hogy szent közösségnek adott helyett. Tehát szent helynek találták. Furcsa fintora a sorsnak, hogy később a filmipar váltotta fel ezt a szent közösséget.” – mesélte a műsorvezető.

Hollywood igazi pompában tündököl igaz, néha híres botrányairól is. Hollywood egyik legnépszerűbb helye a Hollywood Boulevard, ahol a hírességek csillagait találjuk – olvasható a Világszám.hu oldalán.

„A csillagok sorsáról, arról hogy ki kerül oda, a Kereskedelmi Kamara dönt, és ki kell fizetni a csillag odakerülési költségét. Ez körülbelül 2 millió forint.” – tudhattuk meg a Világszám műsorából. Mindezt persze rendkívül hosszas és bonyolult hivatali ügyintézés követi.

A Kínai Színház adott legelőször helyet a premier filmeknek, majd itt kaptak helyet az első csillagok is, sőt eleinte még az Oscar díjátadás is itt zajlott. A műsorvezető szerint sok csoda nincs benne, de bepillanthatnak a résztvevők a kínai kultúrába és a hely közel 1200 férőhellyel rendelkezik.

„Az ember találkozhat azzal a biztonsági őrrel, aki a VIP részleget vezeti. Elmesélte, hogy BradPittet és Tom Cruise-t úgy ismeri, hogy tudja a szokásokat is, hogy ki milyen italt szeret inni és azt hogyan.Egyáltalán, hogy kit mivel lehet megkínálni, ki az, aki hozza a kiskutyáját és esetleg neki is kell adni valamit.” – osztotta meg velünk a műsorvezető

A színházat mára modernizálták légkondicionálóval, külön lépcsőt is építettek a nagy sztároknak és a VIP terembe mindenféle extrákat is beépítettek. A legtöbb sztár persze szeret a vörös szőnyegen bevonulni, mert akkor csilloghat-villoghat a közönség előtt.

„Amikor 1927-ben megnyitották a színházat és készítették a színház bevezetőjénél a betont, akkor az egyik némafilm sztárja, Norma Talmadge véletlenül belelépett a nedves cementbe és SidGraumannak, a színház tulajdonosának ez annyira tetszett, hogy utána hivatalosan is felkérte őt, hogy két másik színésszel együtt tegyék le kéz- és lábjegyüket és aztán divattá vált a dolog.” – mondta az újságíró.

Marilyn Monroe kézlenyomatáról azt is megtudhattuk, hogy még a gyémánt fülbevalóját is belerakta a betonba, hogy azt is az örökkévalóságnak adományozza. Ez persze nem tartott olyan sokáig, hiszen a későbbiek során kiszedték belőle a gyémántot, de a nyoma a mai napig ott van.

Persze csillagból rengeteget kitudnánakállítani, de a Hollywood Boulevard szabadterülete sem végtelen, úgyhogy ezzel bizony gazdálkodni kell.

A csillagokon kívül talán még a hírességek házai a legnépszerűebbek, de ezekre a helyekre nem nagyon lehet belesni hiszen hatalmas sövények takarják el ezeket az épületeket. A legnépszerűbb párhuzamos utcának számít még a SunsetBoulevard és a MonicaBoulevar.

A közelben lévő Downtown városáról azonban túl sok jót nem mesélt a műsorvezető. Lepukkant helyként jellemezte, ahol kétes alakok jelennek meg éjszakánként. Rengeteg felhőkarcoló és bevásárlóközpontok van itt, de ez utóbbiak már délután 6 körül bezárnak.

Los Angeles és Beverly Hills ezzel szemben nagyon hangulatos, viszont arra számítani kell, hogy az idő nem mindig a legmelegebb. Rengeteg szórakozási és vásárlási lehetőség van itt, de azok is megtalálják a helyüket, akik inkább a kultúra iránt vonzódnak, hiszen számos múzeumba és kiállításra látogathatnak el a turisták.

Fotó: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez