A Mentőexpedíció még mindig a sztár, buktak a premierfilmek az amerikai mozikban

Olyan gyenge volt az eheti premierkínálat az észak-amerikai mozikban, hogy az első háromban korábban bemutatott produkciók végeztek: a Mentőexpedíciónak sikerült visszatornásznia magát az élre, és csak a negyedik helyen futott be egy újdonság, Az utolsó boszorkányvadász.

A negyedik hetében lévő Mentőexpedíciónak, a Marson játszódó sci-finek elég volt 15,9 millió dolláros bevétel, hogy visszakapaszkodjon az első helyre, amelyről a Goosebumps (Libabőr) című horrorkomédia szorította le a másodikra a múlt héten. A Goosebumps 15,5 millió dolláros bevétellel a második lett, harmadik helyen pedig Steven Spielberg hidegháborús thrillere, A kémek hídja végzett 11 millió dollárral.

A premierfilmek közül Az utolsó boszorkányvadász című akciómozi Vin Diesellel a főszerepben csak 10,8 millió dollárt volt képes kitermelni az észak-amerikai filmszínházakban, holott előállítása állítólag 70 millióba került.

A hétvége nagy bukásai közül azonban a legnagyobb figyelem a Jem and the Holograms című játékfilmre irányul, amelyre mindössze 1,3 millió dollár értékben váltottak jegyet, és ezzel az egyik legnagyobb bukás lett a nagy stúdiók történetében, a 2000-nél több teremben vetített filmek sorában.

Szakértők szerint a mai tizenéveseket szemlátomást nem hozza lázba egy olyan animációs sorozat alapján készült film, amely az 1980-as években volt népszerű, egy olyan korban, amikor ők még meg sem születtek. Némi vigaszt jelent, hogy a produkcióra mindössze 5 millió dollárt költöttek.

A Bill Murray-féle Rock the Kasbah jobban szerepelt a pénztáraknál, a vígjátékra 1,5 millió dollárért adtak el jegyet, de a film gyártása is háromszor annyiba került, mint a Jem and the Hologramsé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez