Van, ami még az Iszlám Államnál is félelmetesebb

Ezt mondják a Pesmerga, a kurd hadsereg tagjai. Pedig ők igazán tudják, hisz napról napra felveszik a harcot az ISIS-szel.

Hiába harcolnak mindenki másnál eredményesebben az Iszlám Állam ellen, van, ami még rajtuk is kifog. Egyszerűen nem tudnak megbirkózni vele, és ez rettegéssel tölti el az egyébként rettenthetetlen harcosokat. És ez nem más, mint fekete bogarak hét kilométer szélességben nyomuló serege.

Rovarok ezrei lepték el az előretolt állásokat, a tábori kórházakat és a szálláshelyeket a frontvonal közelében. Mindent-mindent, ott nyüzsögnek a Pesmerga kezén lévő területeken Irak Ninive tartományában – írja a kurdok médiahálózata, a Rudaw.

Videókat ia láthatunk: bogarak másznak a hálókörletekben, a kantinban, a konyhákban. “Nem félünk az ISIS-től, de ezekkel a fekete rovarokkal gondjaink vannak” – mondja az egyik kurd harcos. “Félelmetes. Nem tudunk pihenni, enni, ha nem állítják meg őket, még a várost (Tel Askofot) is elfoglalhatják.”

A bogártenger 7 kilométer szélesen húzódik a frontvonal mentén, amelynek a túlsó felén az Iszlám Állam van. A parancsnokok és a katonák most  tényleg jobban tartanak tőle, mint az ISIS-től. A fekete rovarok nemcsak a harci képességeiket kezdik ki, hisz aludni is alig tudnak tőlük, de betegségeket is terjeszthetnek.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez