Aligátorokat és éjszakai vadászokat vetnek be Szíriában az oroszok (videóval)

Folyamatosan bővítik csapásmérő arzenáljukat az oroszok Szíriában. Most a két legmodernebb harci helikoptereikből vezényeltek néhányat a háború sújtotta országba, ahol gyakorlatilag szinte már mindent szétbombáztak, ami áll, vagy éppen mozog.

Egészen véletlenül derült fény arra, hogy az oroszok már megint milyen harci eszközöket telepítettek a légibázisaikra. A Syrian TV stábja véletlenül kapta lencsevégre a csúcsmodern orosz helikoptereket repülés közben, miközben Konstantin Murahtin vadászpilóta kimentéséről készítettek riportot.

A szakértők a rövidke kis videójelenetben egyből megállapították, hogy az egyik helikopter nem más, mint egy Ka-52-es „Alligátor” (NATO kód: Hokum A), amit speciális küldetésekre, kommandós alakulatok támogatására fejlesztettek ki és alkalmaznak. A másik harci helikopter, ami szóba került, a Mil Mi-28-as „Night Fighter” (NATO kód: Havoc). Ez egy éjjel-nappal, bármilyen időjárási körülmények között bevethető támadó helikopter, amit páncélosok megsemmisítésére fejlesztettek ki. A Mil Mi-28-as gyakorlatilag az orosz megfelelője az Apache-nak.         

9101433637_f971f83c34_b
Ka-52 Alligátor
Mil Mi-28 Night Hunter
Mil Mi-28 Night Hunter

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez