Pánik és sérültek egy kanadai gépen

Többen megsérültek az Air Canada egyik járatán az erős turbulencia miatt. Pokoli repülés volt, nem tudták, túlélik-e – mondta az egyik utas.

Ijesztő pillanatokat éltek át az utasok az Air Canada légitársaság egyik Sanghajból Torontóba tartó járatán: 21-en megsérültek, mert a repülőgép erős turbulenciába került. A kanadai légitársaság csütörtökön számolt be a szerdai esetről. Klaus Goersch, az Air Canada ügyvezető igazgatója elmondta, hogy rendkívül nyugtalanító tapasztalat volt ez az utasok számára.

Egyesek kiestek az ülésükből, mindenfelé “repkedtek” a kézipoggyászok és az üdítősdobozok – erről számoltak be az AC088-as járat utasai a médiának, miután gépük kényszerleszállást hajtott végre a nyugat-kanadai Calgaryban a sérültek ellátása végett. Többeket kórházba kellett vinni.

A calgary-i tűzoltóság egyik szóvivője a The Canadian Press című lapot arról tájékoztatta, hogy a szerencsétlenül járt utasok – akiknek nagy része kínai állampolgár – nyak- és hátsérüléseket szenvedtek, de senki nincs életveszélyben.

Az egyik utas a National Post című kanadai lapnak azt mondta, hogy a sérültek többsége nem kötötte be biztonsági övét, holott a turbulencia idején végig világított az erre utasító jelzés. “Pokoli repülés volt… Tényleg nem tudtuk, hogy túléljük-e” – mondta a nő.

A Boeing 777-es repülőgépen 332 utas és 19 tagú személyzet tartózkodott.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez