Négy csodálatos dolog, amit Marokkóban csinálhatsz

Elég egy pillantás a meteorológiai oldalakra, hogy nyilvánvalóvá váljék: jó volna most Marokkóba menni. 20 fok feletti tavasz van arrafelé. Már ezért és az ősi királyvárosokért érdemes elindulni. De most mondunk négy más okot is.

Történelmi kincsek, kulturális élmény és izgalmas kalandok – az biztos, hogy Marokkóban nehéz unatkozva nyaralni. Most mutatunk négy dolgot, amit nem érdemes kihagyni, ha ebben a varázslatos észak-afrikai országban jársz.

Tanulj meg helyi ételeket főzni!

főzőjó

Ma, a gasztroőrület korában különösen jól jön, ha egy ilyen régi fúziós konyha fogásait megismerhetjük, és nemcsak az asztalnál. A helyi berber, az andalúziai arab, a török és a közel-keleti konyha egyaránt rajta hagyta kézjegyét a marokkói ételművészeten. Sok helyen kínálnak főzőkurzusokat, akár félnaposakat is. Elvisznek a piacra, hogy autentikus fűszereket válogathass a tagine-odhoz (tadzsin) vagy a kuszkuszodhoz. Elmerülhetsz a marokkói kultúrában, és közben olyan dolgot tanulsz meg, amivel még a gasztrosznobok előtt is büszkélkedhetsz majd itthon.

Tölts egy éjszakát (vagy kettőt) a sivatagban! 

sivatagiéj

A marokkói utazás nem teljes, ha nem töltesz el egy kis időt a Szaharában. A legnépszerűbb környék, lélegzetelállító szépségének köszönhetően, Merzouga. Itt aztán választhatunk: alhatunk beduinsátorban vagy luxus-sátorban, de a legjobb a sehol sem ennyire fényes csillagok alatt a szabadban. Felfedezhetjük a tájat terepjárón vagy teveháton, és megbámulhatjuk a flamingókat a közeli, szezonális tavon. Már ha éppen tavasszal megyünk.

Találd meg a belső békédet a Majorelle kertben!

Le_jardin_des_majorelle_21

Ez az elbűvölő 12 hektáros botanikus kert Marrákesben Marokkó egyik leglátogatottabb látványossága. Tele élénk színekkel, ritka, egzotikus növényekkel, békével és csenddel. Egy francia festő, Jacques Majorelle tervezte, aki a 20. század elején telepedett le a városban. Műterme ma az iszlám művészetek múzeuma. A kerteket Pierre Berge és Yves Saint Laurent állította helyre, így semmi kétség: nyugodtan elmerülhetünk a szépségben és ha szerencsénk van, rálelhetünk a belső békénkre is.

Mászd meg az Atlasz-hegységet! 

atlasz

Ha sportos vagy, szeretsz kirándulni a szabadban, nem hagyhatod ki Afrika legmagasabb hegyláncának, az Atlasznak a megmászását. A 2400 kilométer hosszan nyújtózkodó hegység Marokkó nyugati partjaitól Algérián át egészen Tunéziáig terjeszkedik. A hegymászáshoz az április vagy a május az ideális hónap, de jobb, ha vezető nélkül nem vágsz neki.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez