Argán- és kaktuszolaj, fekete szappan – szépészeti vásár Marrákesben

Háromnapos show keretében rendezték meg a Palmerai Golf Resortban az első marrákesi CosmetExpót, Afrika egyik szépészeti szakvásárát a Cluster MENARA támogatásával.

A rendezvényen mintegy 60 cég vett részt, köztük mindössze 4 európai ország, ha Törökországot is ide számoljuk, képviseltette magát. Francia, olasz és szlovén kiállítók mutatták be termékeiket a domináns marokkói gyártók mellett.
Az első nap a l’Oréál és a hajfodrászok bemutatója volt gyenge érdeklődéssel, míg a második, harmadik nap a szépítészettel, testfestéssel, sminkkel folytatódott. Sajátos volt a sminknél a rendkívül erős vonalak és erős színek használata, míg a testfestésben a modern technika az erős vörössel hódított. Utóbbi akár Marrákes jelképeként is értékelhető, hiszen  “marra” a vörös színből ered.
IMG_6055 IMG_6063
Míg Európát a fodrászati és kozmetikai  eszközök kínálata jellemezte, Marokkó az argán-és kaktuszolajra épített. Mindjárt a bejáratnál egy tradicionális argánolaj-készítő asszonyság sajtolta az olajat, amit kóstolni is lehetett. Aztán rögtön egy argános kézmasszázsra invitáltak. Külön standokon mutatták be a tradicionális hammam kezelésekhez szükséges fekete szappant, a speciális agyagalapú pakolásokat és természetesen az argánalapú termékeket.
IMG_6056 IMG_6067
A Cluster MENARA 10 partnercégével kiválósági versenyt rendezett, melynek díjkiosztására vagyunk most hivatalosak. A rendezvényre érdemes lenne a magyar Stellát, Caolát, Ilcsit is egy magyar standdal kihozni, vagy egy-egy, a Clusterrel  közösen fejlesztett termékkel betámadni a piacot. Mégiscsak Afrika a jövő kontinense és Marokkó a híd hozzá.
(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez