Ez a 22 éves lány a következő Einstein

Sabrina Gonzalez Pasterski 22 éves, amerikai-kubai nő, aki az MIT-n végzett és nagy valószínűséggel a Harvardon fogja megszerezni PhD fokozatát. Tervei szerint a fizika legbonyolultabb kérdéseire keresi majd a választ.

A 22 évesről sokan gondolják úgy, hogy ő a 21. század Einsteinje. Ajánlott neki már munkát Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, de a NASA is érdeklődik iránta. Tervei szerint a fekete lyukakat fogja tanulmányozni, illetve a gravitáció értelmezését a kvantummechanika szemszögéből.

A legtöbb húszas éveiben járóval ellentétben Pasterski nincs oda az olyan dolgokért, mint a Facebook, a LinkedIn vagy az Instagram, sőt nincs is profilja egyetlen közösségi média platformon sem, de még okostelefonja sincs. Van viszont egy weboldala, a PhysicsGirl, amit rendszeresen frissít.

Amikor az MIT-ra jelentkezett, először várólistára került. Egészen addig, amíg a döntéshozó professzorok, Allen Haggerty és Earll Murman meg nem láttak egy videót, melyben Pasterski egy repülőt épít.

“Tátva maradt a szánk, amikor megláttuk. Rengeteg potenciál van benne.”

Ezután természetesen felvették, és a legmagasabb lehetséges eredménnyel végezte el az iskolát. A fizika iránti szeretetéről pedig azt mondja:

“A fizika önmagában is elég izgalmas. Nem olyan vele foglalkozni, mint egy sima munka, ami kilenctől ötig tart. Amikor fáradt vagy, alszol, amikor nem, akkor a fizikával foglalkozol.”

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez