A Tinder segít megúszni a nemi betegségeket

A népszerű randialkalmazást többször kritizálták már azért, hogy szerepet játszik a szexuális úton terjedő betegségek terjedésében. A Tinder vezetői pedig egyértelműen nem akarták, hogy a sikert beárnyékolják az ilyen felvetések, így komoly lépésre szánták el magukat.

Nem ez az első eset, hogy támadások érték az alkalmazást. Írtunk korábban arról, hogy szexuális ragadozók színterévé válhat a Tinder, ezzel veszélyeztetve a fiatalabb korosztályt. Az utóbbi időben viszont inkább pozitív, vagy egyszerűen érdekes, vicces tények uralták az alkalmazás média- megjelenéseit. Így történt ez nálunk is. Volt szó arról, hogy mekkora eltérés van a Tinderen mutatott énünk és a valóság között, ami azóta valóságos mémmé vált, illetve kiderült az is a New York-i havazás során, hogy az emberek jóval többet használják az alkalmazást, ha nincs mit csinálniuk.

Mostanában azonban többször is szóba került, hogy a Tinder és a hozzá hasonló alkalmazások hozzájárulhattak az egyre gyakrabban felbukkanó, szexuális úton terjedő betegségek terjedéséhez. Erre válaszolván kötött egyezséget a Tinder és a Healthvana. Aztán együtt létrehozták azt az új funkciót, melynek segítségével gyorsan és kényelmesen feltérképezhetjük a közelünkben található szűrőklinikákat. Sőt, még véleményeket is olvashatunk az egyes intézményekről, ezzel is megkönnyítve dolgunkat.

Bár egyelőre nem készültek komolyabb kutatások a témában, így nem tudhatjuk biztosan, hogy valóban hozzájárultak-e a nemi betegségek egyre nagyobb számához a párkereső alkalmazások, az egyszer biztos, hogy a több partner mindig több rizikót is hordoz magával. Az alkalmazások segítségével pedig könnyebben és gyorsabban találhatunk újabb és újabb partnereket, így egyáltalán nem kizárható, hogy ezzel a trenddel az emberek egészsége is nagyobb veszélybe kerül.

Mindenesetre egyértelműen jó irányt vett a Tinder, hiszen az ártalomcsökkentéssel és a megelőzéssel valószínűleg sikerül valamelyest visszaszorítani ezen betegségek terjedését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez