Pert nyert három amerikai nő egy szaúdi herceg ellen

Fejenként 130 ezer dollárt ítélt meg nekik egy szövetségi bíróság, diszkriminatív bánásmód miatt.

A nők azért adták be a keresetet, mert a nemük miatt rugták ki őket a munkájukból. Az eset még 2010-ben volt: akkor jelentkeztek sofőrnek egy 40 tagú csapatba, amely a szaúdi Abdul-Rahman bin Abdul-Aziz herceget, családját és barátait fuvarozta, amikor a herceget az Egyesült Államokban gyógykezelték.

Annak rendje és módja szerint fel is vették őket, hogy aztán kisvártatva az utcán találják magukat. A herceg ugyanis állítólag azt kérte, hogy csak férfi sofőröket küldjön a limuzin-társaság. A per 2012-ben kezdődött, és az egyik tanú eskü alatt vallotta, hogy hallotta, amikor egy ember azt mondta a társaság képviselőjének, hogy csak férfi autóvezetők jöhetnek számításba, amikor a herceget és társaságát felveszik a reptéren, hogy a szállodájukba vigyék őket. Másnap a három nőt elbocsátották, és férfiakat vettek fel a helyükre.

A bíróság mindegyiküknek 100 ezer dollárt ítélt meg a mentális kínokért, amiket az eset miatt elszenvedtek, és további 30 ezret a kiesett fizetésük pótlására. A férfi kollégák ugyanis, akik versenyben maradtak, napi 100 dollárt kaptak, nem beszélve a borravalókról, az értékes ajándékokról és az ingyenes étkezésről.

Szaúd-Arábia a világon az egyetlen ország, ahol a nőknek tilos autót vezetniük. Ez ellen már többször tiltakoztak a szaúdi nők, de mindhiába.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez