Ezeket a szavakat használják leggyakrabban az utolsó szó jogán

Az Egyesült Államokban még több helyen végeznek ki embereket bűneikért. Ilyenkor, a halálbüntetés végrehajtása előtt, az utolsó szó jogán mondhatnak bármit az elítéltek. A Pricenomics ezekből a szövegekből készített statisztikát, így kiderült, mik a legtöbbször előforduló utolsó szavak.

Talán nem meglepő, hogy az első helyen található a „szeretet” vagy „szerelem” szó (angolul a „love” mindkettőt jelentheti). Az elítéltek 63%-a használja legalább egyszer beszédében, de mivel összesen 689-szer szerepelt, így átlagolva 1,7 alkalommal jelenik meg az utolsó mondatokban.

lastwords

Rögtön a második helyen, 45%-al a „család” következik, a harmadik pedig a „köszönöm”. Érdekes módon a „sajnálom/bocsánat”, az „isten” néhány verziója, az „élet” és a „remény” után közvetlenül a kilencedik helyen a „warden”, tehát a börtönőr kifejezés szerepel. Nagyon sokan köszönik meg ugyanis nekik munkájukat, feltehetőleg azért, mert az utolsó időkben nagyrészt a börtönőrök vannak körülöttük.

Persze sokan családjuknak, szeretteiknek, párjuknak vagy barátaiknak üzennek, de akad, aki az áldozatok családjától kér bocsánatot még utoljára. Az idézetek és a hozzájuk tartozó elkövető, valamint annak tettei pedig vérfagyasztó és összezavaró képet festenek elénk.

„Így ver a szívem: bum, bum, bum… Szeretlek titeket, gyermekeim, örökké a szívemben lesztek. Isten szeret mindenkit, engem is” – mondta Luis Salazar. Aki megerőszakolt és megölt egy 28 éves nőt annak gyerekei előtt.

„Szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek. Vigyázzatok magatokra!” – így Rogelio Cannady. Ő halálra vert egy másik rabot egy zokniba rakott lakattal.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez