Életfogytiglan a horror-nagyinak

Joyce Garrard élete végéig börtönben fog ülni, biztosra ment az alabamai bíróság, lehetőséget sem adtak a feltételes szabadlábra helyezésre. Az asszony saját unokáját kínozta halálra.

A horror-nagyi felbőszült, amikor kiderült, hogy kilencéves unokája, Savannah Hardin, elmajszolt egy csokit az iskolából hazafelé tartó buszon. Valamiért úgy gondolta, hogy a „súlyos” kihágásért futással kell felelnie a kislánynak, aki végül összeesett, hányt, majd elvesztette eszméletét és három nappal később meghalt a kórházban.
Szemtanúk szerint Garrard többször ráüvöltött unokájára, hogy „fuss tovább!” Mindezt körülbelül három órán keresztül csinálta és arra kényszerítette a kislányt, hogy 15 méteres sprinteket fusson megállás nélkül. Mikor Savannah már nem bírta tovább és sírva összeesett, majd elhányta magát, a nagymama csupán annyit reagált, hogy: „nem mondtam, hogy abbahagyhatod!”
Az ügyben megszólalt több családtag is, néhányan arról próbálták meggyőzni az esküdtszéket, hogy Garrard rendes asszony és soha sem bántotta volna szándékosan unokáját. Felhozták még, hogy különösen alacsony intelligenciával rendelkezik (71 IQ, az Egyesült Államokban 70 alatt számít valaki értelmi fogyatékosnak). Ehhez pedig hozzájön nehéz gyermekkora, ugyanis molesztálták és bántalmazták is.
A tárgyalások alatt feljött a halálbüntetés lehetősége is, ami Alabama államban legális, de végül az életfogytiglan mellett döntött az esküdtszék.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez