Milliókat szórtak szét az utcán – senki le sem hajolt érte

Mi történne, ha egyszer valaki több, mint 5 millió forintot szórna szét Budapest (vagy bármely más szabadon választott kelet–európai város) utcáin? Csak úgy, szórakozásból. Tömegverekedés? Lincselés? És mi történt, amikor ez megesett Szöulban?

Konkrétan semmi. Az emberek mentek, és kicsit kényelmetlennek találva a sok készpénzen való átsétálást, inkább kikerülték a 5 és 10 ezer wonos bankókat. Pedig nem hamis pénzről volt szó, és látszott, hogy nem is véletlenül szórta szét a pénzt valaki. Egyszerűen illetlennek találták volna, hogy csak úgy lehajoljanak érte.

Voltak persze, akik megálltak,  fényképezgettek, szelfiztek az irdatlan mennyiségű papírpénzzel, de egyelten ember sem akadt, aki a délutáni csúcsforgalomban a város központjában lehajolt volna, hogy felvegye a pénzt.

Bár az egész úgy hangzik, mint valami  abszurd társadalmi kísérlet, kandi kamerákkal, és leskelődő pszichológusokkal, a helyzet egészen más. Egy válófélben levő 58 éves asszony gondolta úgy, hogy inkább szó szerint szétszórja a pénzét, minthogy a válás után a volt férj kaparintsa meg. Kivette a bankból a megtakarításait – 22 millió wont, ami mintegy 5,5 millió forintnak fele meg –  és kiállt a főtérre szétszórni.

A kísérlet végül csúfos kudarcba fulladt, és az asszon y kénytelen volt rendőri segédlettel maga összegyűjteni a pénzt, és visszarakni a papírzacskóba, amiben hozta. A Korea Herald szerint a férje nem haragszik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez