Kivégeztek két halálraítéltet Japánban

Az egyik kivégzett egy 75 éves férfi volt, aki 1985 és 1994 között meggyilkolt öt embert – köztük egy kilencéves kislányt -, a másik egy 56 éves ápolónő, aki a ’90-es évek végén megöletett két embert, hogy hozzájuthasson az életbiztosításukhoz.

Kivégeztek két halálraítéltet pénteken Japánban – jelentette be a kormány.

Az egyik kivégzett egy 75 éves férfi volt, aki 1985 és 1994 között meggyilkolt öt embert – köztük egy kilencéves kislányt -, a másik egy 56 éves ápolónő, aki a ’90-es évek végén megöletett két embert, hogy hozzájuthasson az életbiztosításukhoz – jelentette a Kyodo hírügynökség.

A világnak már 140 országa törölte el a halálbüntetést, illetve függesztette fel már több mint egy évtizede a büntetés végrehajtását, a japán kormány ügyet sem vet erre – jelentette ki Vakabajasi Hideki, az Amnesty International nemzetközi szervezet japán irodájának vezetője.

Más szervezetek is kiemelik: a japán rendszer azért is kegyetlen – hasonlóan az amerikaihoz -, mert az elítéltek évekig várnak az ítélet végrehajtására, és nem közlik velük előre kivégzésük időpontját.

Felmérések szerint a japán társadalom nagy arányban egyetért a halálbüntetés fenntartásával.

A világon két gazdaságilag fejlett, demokratikus ország van, ahol alkalmazzák a halálbüntetést: Japán és az Egyesült Államok.

Forrás:MTI

Kép:ctvnews.ca

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez