Véres harcok a földért Elefántcsontparton

Földművesek és állattartók csaptak össze az értékes földterületekért Elefántcsontpart északkeleti részén. A harcokban legkevesebb 17 ember vesztette életét. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a harcok után több százan menekültek el otthonaikból.

Elsősorban gyerekek és nők menekültek el a harcok elő, amelyek még múlt héten robbantak ki. A menekültek jelentős része a szomszédos Burkina Fasóba ment, ahol a hétvégén összesen 1316 embert regisztráltak. Az ottani hatóságok jelezték, hogy a menekültek ellátáshoz szükséges sátrakat, ágyakat és élelmiszert már leszállították, és felkészültek további menekültek fogadására is.

Elefántcsontpart északkeleti részén régóta feszült a helyzet a helyi földműves és állattenyésztő törzsek között. A gazdák ugyanis arra panaszkodnak, hogy az állatok rendszeresen tönkre teszik a termőföldeket és lelegelik a termést. Az állattartók viszont azért háborognak, mert nincsen hol legeltetni a marháikat, emellett komoly problémát jelent az ivóvíz-készletek feletti ellenőrzés is.

Kép:enca.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez