Okostelefonnak látszó fegyvert dobnak piacra Amerikában

Az ártatlan szelfik kora lassan lejár. Minnesotában új találmány készül: mobiltelefonnak látszó tárggyal lehet majd lőni. Már ősztől.

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a mobiltelefont nem tudjuk megkülönböztetni a pisztolytól. Megvan? Akkor jó, mert ez a picit sem szép új világ máris itt kopogtat az ajtónkon. Egy minnesotai startup cég jóvoltából, amely olyan kézifegyvert fejlesztett ki, amely pontosan úgy néz ki, mint egy mobil. Az Ideal Conceal, vagyis körülbelül ideális álca nevet viselő  .380-as kétcsövűt a honlapja szerint azért készül piacra dobni a gyártója, mert “Az önvédelem joga a természet első számú törvénye.” 

Tovább idézzük a leírást: a leleményesen tervezett pisztoly okostelefonra hasonlít, egy kattintással kibiztosítható és már lőhetünk is vele. A cég bónuszként még hozzáteszi, hogy az okostelefonok ma már mindenhol ott vannak, így az új pisztolyunk bármilyen környezetben képes észrevétlen maradni. Ha le van zárva, gyakorlatilag kiszúrhatatlan.

A gyártó vállalkozás vezérigazgatója azt mondta az NBC News-nak, hogy az “ideális álca” pont akkora, mint egy Galaxy S7-es, védőtokban: 7,5 – 12,5 centiméteres. A prototípus októberben kerül piacra, 395 dollárért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez