A királynő tortája – balhé a Twitteren

Boldog tyúk tojta van nem? Ez itt a kérdés. Arról a tojásról van szó, amelyikből II. Erzsébet tortáját sütötték a 90. születésnapra.

Az egész úgy kezdődött, hogy Nadiya Hussain megnyerte a BBC rendkívül népszerű tévés cukrászversenyét, a Great British Bake Off-ot. Ő volt az első muszlim nő, akinek ez sikerült. A címmel jött a rendelés is: őt kérték fel a királynő tortájának elkészítésére.

Nagy volt az izgalom. Végül Nadiya úgy döntött: a szokásos, már-már hagyományos gyümölcstorta helyett valami újat dob be: valami nagyon citrusos ízt. El is készült a nagyon narancsos túrótorta, a cukrász személyesen nyújtotta át az uralkodónak a windsori kastélyban. Ami nem kis dicsőség valakinek, aki még csak 31, és soha nem járt cukrásziskolába – mindent, amit tud, magától tanult.

Idáig minden rendben is van: kompakt kis tündérmese. Csakhogy Nadya, aki egyébként háromgyermekes anyuka, megosztott a Twitteren egy fotót az alapanyagokról, melyekből a híres tortát sütötte. Mire elindult a találgatás: vajon boldog csirkék tojásait használta-e? A képen látható műanyag tojástartó sokak aggodalmát keltette fel. Jöttek is a kérdések és kommentek: “Szabadtartású tyúkok tojásai voltak a tortában? Azok nem ilyen dobozban jönnek.” “Remélem, szabadon tartott tyúkok tojták őket.” “Nem, határozottan nem! Rémes.”

tojás

Volt, aki odáig elment, hogy a Buckingham palota hivatalos oldalára odatwittelte: @BritishMonarchy Nagyon úgy néz ki, hogy a születésnapi torta ketrecben tartott tyúkok tojásaiból készült.”

Az udvar hivatalosan nem foglalt állást a fontos kérdésben. Az viszont biztos, hogy miután a királynő Windsorban kezet fogott Nadyával, és mielőtt alattvalói ujjongása közepette felvágta a háromszintes és a brit média szerint nagyon kifinomult, narancsbevonatú narancskrémes arany-bíbor költeményt, megkérdezte: finom-e? Mire a cukrász azt felelte: reméli. Aztán már csak annyit tudni, hogy Fülöp herceggel együtt megállapították: tényleg annak tűnik.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez