Bagdadban autóbomba robbant: 24 halott

A detonáció a főváros egy többségében síiták által lakott negyedében történt.

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombaton Bagdad egyik, többségében síiták által lakott negyedében, legkevesebb 24 ember meghalt, 39 megsebesült. A hírügynökségek helyi rendőrségi forrásokra hivatkozó jelentései nem egyeznek abban, hogy hol történt a merénylet.

Az egyik változat szerint a robbantás célpontjai síita zarándokok voltak, akik éppen a város nyugati részében található Kadimíja szentélyhez igyekeztek, a másik verzió szerint viszont az iraki városrész egy másik – ugyancsak síita többségű – peremkerületében volt a detonáció egy szabadtéri állatpiacon.

Néhány napon belül ez már a második hasonlóan véres akció. Hétfőn legkevesebb tizenegyen életüket vesztették és 39-en megsebesültek, miután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy, szintén síita többségű kelet-bagdadi kerületben.

Február végén kettős pokolgépes merényletet követtek el az iraki főváros legnagyobb síita negyedében, Szadrváros területén, a terrorista támadásban legkevesebb hetvenen életüket vesztették, több mint százan megsebesültek.

A szombati merénylet elkövetését egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára, de az ilyen akciók kitervelőjeként általában az Iszlám Állam szervezete jelentkezik.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez