Itt a gazdagok Burning Man-je

A Further Future elnevezésű Las Vegas-i fesztivál egészen furcsa kombinációt próbált létrehozni. Összerakták a Burning Man különleges atmoszféráját és stílusát a méregdrága, exkluzív fesztiválok luxusát.

Ha esetleg nem ismerné a Burning Man-t, akkor ezt a cikket érdemes elolvasni, itt írtunk korábban a témáról, de mutattunk már videót is arról, hogy mi történik, ha egy drón kamerája bezuhan a fesztivál közepére.

A ’86-ban indult fesztivál híres arról, hogy propagálja a radikális önkifejezést és a radikális önállóságot. A megjelenés – és a közlekedési eszköz is – igazán fontos. A kirívó, kísérleti maskarák és a poszt-apokaliptikus kinézetű, szinte már Mad Max-i irányba mutató steampunk járgányok védjegyei a fesztiválnak. Talán az egyik legfontosabb pont azonban a közösség szerepe, illetve a hierarchia – és ezzel a való világ – hátrahagyása. Ezzel megy szembe homlokegyenest a Further Future.

Ez a felső 1% Burning Man-je. A legtöbb résztvevő a való életben dúsgazdag tech-zseni vagy vezérigazgató valamelyik Szilícium-völgybeli cégnél. Mindemellett teljes ellátás és még annál is több várja őket a fesztivál területén.

Olyan emberek rakták össze, akiknek elegük volt a Burning Man “csináld magad” és “vegyél részt” filozófiájából. Illetve olyan színteret akartak maguknak, ahol a szórakozás mellett (és talán inkább helyett) steampunk álruhában ugyan, de mégiscsak üzletemberek beszélhetnek együttműködésről.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez