“Mindenképpen utazzanak az idén, mert most olcsó”

Az idén nyitotta meg komaromi irodáját a pécsi székhelyű R-Tours. Az utazási iroda péntek este a komaromi Juno Hotelben ünnepelte ezt meg.

Meleg szavakkal köszöntötte a vendégeket az R-Tours tulajdonosa, Schuckmann Zoltán. Majd röviden elmesélte, hogyan indult 1999-ben Pécsről az utazási iroda, és hogyan terjeszkedett az idén egészen Komáromig. Honlapjukon 11 millió ajánlat közül lehet válogatni. “Az utazás az egyetlen, ahol minden kiadott fillér hozzánk tesz egy életen át” – zárta az R-Tours mottójával előadását Schuckmann Zoltán.

A szót Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró vette át. Utazásra ösztönző előadásában mesélt a görög szamarakról, a római fagyikról, a mallorcai Sárkánybarlangról, német és romániai kastélyokról, Monte Carlóról, Törökországról, Bulgáriáról. Végül azt is elárulta, milyen zizegő hangra indul, és milyen torokhangra ül le a teve.

Ezután a Green Travel, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal és a Chemol Travel képviselői ismertették ajánlataikat, miközben apró török tésztabagyut és baklavát kínáltak a vendégeknek.

Az utazási szakértők egyike sem kerülte meg a turisták idei legfontosabb kérdését: mennyire biztonságos manapság utazni? Egyrészt hangsúlyozták, mennyire szigorú intézkedéseket alkalmaznak a turisztikai célpontokon az adott államok. Másrészt arra is felhívták a figyelmet, hogy a tavalyi terrorcselekmények miatt visszaeső utazási kedv mennyire csökkentette az árakat az idén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez