Óriási tűzijátékkal érkezett Budapestre Kína

Több mint húsz percen át durrogtak a tűzijáték-petárdák este a Dunáról, a Vigadó tér előtt. A hirtelen összesereglett járókelők kérdezgették: Miért van ez? Eláruljuk: Kína miatt.

Az ENSZ jóslata szerint 2010 és 2030 között 3,3 százalékkal bővül a turizmus a világon. Ez 2030-ra több mint egy milliárd beutazó turistát jelenthet. A több mint 1,3 milliárdnyi kínai nem kis tényező ebből a szempontból.

5

Az ázsiai ország turisztikai hivatala húsz irodát működtetett világszerte – eddig. Most ugyanis 21.-ként megnyitotta közép-kelet európai regionális képviseletét Budapesten. A Vigadóban tartott ünnepélyes átadót zárta az impozáns fényshow és tűzijáték.

1

Elsőként Kína magyarországi nagykövete, Duan Jielong köszöntötte a vendégeket. Majd elmagyarázta: irodájukkal a politikai, az interkontinentális, a kereskedelmi, a pénzforgalmi és a humán kapcsolatokat kívánják fejleszteni.

2

Miután Lepsényi István gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és az új iroda vezetője fontos turizmusdiplomáciai sikerként méltatták az új iroda létrejöttét, közösen leleplezték annak tábláját.

6

A gálavacsora majszolása közben a magyar utazási irodák képviselőit faggattuk arról, nekik miért lehet hasznos a kínai regionális iroda. Abban egyetértettek, hogy elsősorban Kína reklámozása várható, és ez önmagában egy magyar utazási irodának különösebben sem nem előny, sem nem hátrány.

4

Egyikük viszont kihangsúlyozta, mennyire hálás feladat Kínába utaztatni. Csak az ország hatalmas kiterjedése miatt szinte korlátlan a lehetőségek száma. Ha ebben konkrét segítséget nyújt majd az iroda, az mindenképpen előnyös.

Képek: Németh Dávid

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez