444 iskola honlapját tette tönkre egy diák

Egy középiskolás diák Japánban 444 iskola honlapját állította le, mert „emlékeztetni akarta a tanárokat, hogy azok nem értenek hozzá”.

Az oszakai rendőrségen tettek feljelentést a 16 éves fiú ellen, aki kibertámadást hajtott végre Japánban. Feltörte a Oszakai Tanulmányi Igazgatóság szerverét, amely 444 általános- és középiskola honlapját tarolja. A rendőrség szerint a fiatal fiú tettét saját iskolai környezete motiválta.

„Utálom, hogy a tanárok lenéznek minket, és soha nem hagyják, hogy kifejezzük magunkat. Így arra gondoltam, hogy emlékeztetem őket, hogy nem értenek hozzá. Jó érzés volt látni, hogy problémáznak. Megcsinálnám többször is” – mondta a fiú.

A rendőrség azóta lefoglalta a hallgató számítógépét és néhány hekkeléssel kapcsolatos könyvet. Úgy gondolják, hogy egy alkalmazás segítségével nagy mennyiségű adatot küldött a szervernek, aminek következtében több órára nem lehetett hozzáférni az adatokhoz. Később minden honlapot leállított mobiltelefonja segítségével.

Ez az első alkalom a japán történelemben, hogy számítógépes támadás ér egy önkormányzati szervert. A törvény szerint az ilyen bűncselekmény három év börtönbüntetést, vagy 500 ezer jen (kb. 1.4 millió forint) bírságot vonhat maga után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez