Savfürdőbe mártva végzett ki 25 embert az Iszlám Állam

Nem bír leállni a brutálisabbnál brutálisabb kivégzésekkel az Iszlám Állam. Az észak-iraki Moszulban 25 férfit kötöztek össze, majd hatalmas, salétromsavval teli kádakba mártották őket, amig szét nem marta őket a kémiai vegyület.

Az áldozatokat kémkedés miatt végezte ki az Iszlám Állam – írja az Iraqi News internetes híroldal. Mindannyiukat összekötözték, majd szépen lassan belemártották őket az eredetileg színtelen, de reakcióba lépve rozsdabarna színűre változó, erősen maró hatásó folyadékba, hogy minél tovább szenvedjenek. A salétromsavat egyébként viszonylag könnyű előállítani, a műtrágyák mellett robbanóanyagokhoz is fel szokták használni.

Nem ez az első alkalom, hogy a kegyetlen terrorszervezet kémkedés miatt végezi ki az általa megszállt területeken, városokban élő embereket. Ezeknek a kivégzéseknek elsősorban az elrettentés a céljuk. A terrorszervezet ugyanis egyre szorongatottabb helyzetbe kerül: területeinek több mint 40 százalékát elveszítette. Irakban folyamatosan szorítják ki a kormányerők, Szíriában pedig Aszad elnök seregei tizedelik komoly orosz támogatással, míg a nyugati hatalmak rendszeresen bombázzák az állásait.

Ettől függetlenül a terrorszervezet még továbbra is jelentős területek felett uralkodik, de a folyamatos területvesztések és harci vereségek miatt jelentősen megcsappant a harci kedv a zsoldosai körében, akiket lassan már fizetni sem tud. Ezért nem véletlen, hogy egyre több harcos elpártol a szervezettől, akár az életét kockáztatva. Nem először fordult elő ugyanis, hogy a terrorszervezet az elfogott vagy a harcok elől megfutamodott harcosait kivégzi. Sőt nemrég több magasrangú tisztet is a halálba küldtek, mert nem voltak hajlandók harcba küldeni embereiket a túlerő ellen.

(Visited 9 times, 1 visits today)

2 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. “A terrorszervezet ugyanis egyre szorongatottabb helyzetbe kerül”
    A gond, hogy nem elég szorongatott, brutálisan (ahogy Ők teszik ezt ártatlanokkal) kellene irtani Őket!!!! Nagyon puhányak vagyunk, ezt nem így kellene, 1-2 hónap alatt meg lehetne semmisíteni Őket, de ehhez komoly invázióval lehetne! Egyszerűen el kellene Őket tüntetni a Föld színéről, kicsit komolyabb odabaszással!!! Ezért lehetnek még ilyen kisebb, nagyobb megmozdulásaik mert nem vagyunk elég kemények. Oda kellene nekik baszni, Oszt jó napot! (pl.: szőnyegbombázás, napalm stb.)
    Úgy érzem (és ez gond), hogy a kemény nyugat, csak okoskodik, de érdemben nem kíván ellenük tenni semmit, mert ebből sokan nem tudnának hasznot húzni.

    Válasz
  1. […] Savfürdőbe mártva végzett ki 25 embert az Iszlám Állam […]

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez