Hatan hetet – ezeket a nyelveket tanulják a Brangelina gyerekek

Hat gyerek, hét nyelv. A 41 éves Angelina Jolie most számolt be arról, hogy mit is tanulnak a gyermekei.

Nem csoda, hogy ennyire izgatják a nyelvek Angelina Jolie és Brad Pitt gyermekeit. Hiszen ők maguk is sokféle kulturális közegből érkeztek a családba. A most 14 éves Maddoxot Kambodzsából, a 12 éves Paxot Vietnamból, a 11 éves Zaharát Etiópiából fogadták örökbe. Az első vér szerinti közös gyermek, a 10 éves Shiloh pedig Namíbiában született, míg a hétéves ikrek, Vivienne és Knox Nizzában, Franciaországban.

Angelina Jolie a BBC Radio 4 női magazinjában arról beszélt, hogy a gyerekek maguk választottak nyelvet maguknak. Shiloh a khmait, amit Kambodzsában beszélnek, Pax a vietnamit, Maddox a németet és az oroszt, Zahara a franciát, Vivienne az arabot, Knox pedig a jelnyelvet tanulja.

Angelina, aki 15 évvel ezelőtt lett az ENSZ jószolgálati nagykövete, most pedig a világszervezet menekültügyi ügynökségének különmegbizottjaként járja a menekülttáborokat, büszke arra, hogy gyermekeit érdeklik más kultúrák. És az a munka is, amit ő végez a menkültekkel. “Soha nem erőltettem. Ez olyasmit, amit magának kell akarnia az embernek. Tisztességesnek és valósnak kell lennie a kötődésnek.”

Legidősebb fia, Maddox volt az, aki arra bátorította, hogy készítse el legutóbbi filmjét, a ‘First They Killed My Father’ címűt. Melynek alapja Loung Un története a vörös khmerek Kambodzsájáról. Maddox, akit 2002-ben fogadott örökbe Jolie egy battambangi árvaházból, bébikora óta ismerte a kambodzsai-amerikai emberi jogi aktivistát. És a filmkészítés minden lépcsőjénél ott állt anyukája mellett, a forgatókönyvtől az utómunkákig.

Shiloh pedig azt kérte tőle, hogy hadd menjen vele Libanonba, amikor egy szíriai menekült kislányról, Haláról mesélt neki. “Találkozni akart vele. Őt és Paxot az érdekli, amit a mamája csinál. Akárcsak a legtöbb gyereket.”

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

2 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Bácskai Emília

    Kedves Cikkíró!

    Shiloh a házaspár első közös gyermeke!
    Egy javítást megérdemelne a cikk.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez