Buddhisták osztanak ételt muszlimoknak Bangladesben

Az elmúlt 6 évben a Dharmarajika buddhista kolostor esténként ételt oszt a napközben böjtölő muszlimok százainak.

Az iftár a ramadán idején, napnyugta után tartott esti étkezés, ezzel van vége a napi böjtnek. Általában meghívják rá a családtagokat és a barátokat is. Miközben Mianmarban egyre erősödik a muszlimok elleni erőszak, addig Bangladesben Abul Basár, egy helyi boltos azt mondja: nem először látja, hogy buddhista szerzetesek segítik a muszlimokat – derül ki az Al-Dzszíra riportjából.

„Gyakran folytatnak szociális tevékenységet, de a legszebb az, mikor iftárhoz adnak élelmiszert a szegény embereknek” – mondta.

Egy helyi étterem tulajdonosát bízta meg a kolostor azzal, hogy minden évben készítsen ételeket a böjt idejére, pontosabban annak végére. A menüben szerepel például burgonyaszelet, sült hagyma, sült padlizsán, lencse, puffasztott rizs és cukorszirupból készült édességek. Minden évben közel 300 szegény muszlim kap ételcsomagot a kolostorban.

2_1467032883

Bangladesben sokáig a buddhizmus volt a domináns vallás, aztán a 11. századtól erősödni kezdett az iszlám. Ma már a népesség 83-89%-a muszlim, 10-15%-a hindu, az elenyésző maradék pedig buddhista.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez