Hálószobájában szúrt le egy 13 éves izraeli lányt a palesztin támadó

A lányt kritikus állapotban kórházba vitték, de ott már nem tudtak segíteni rajta. A 19 éves palesztin támadó közelharcba keveredett egy biztonsági őrrel, akit szintén kórházban ápolnak, az állapota kritikus. A támadót a többi biztonsági őr végül lelőtte.

Mindez Kiryat Arbaban történt, egy zsidó telepen, Ciszjordániában, nem messze Hebron városától, ahol évtizedek óta igen feszült a viszony a zsidók és a palesztinok között. Október óta hajtanak végre izraeli civilek ellen akciókat “magányos palesztin harcosok”. Hol késsel, hol lőfegyverrel támadnak, de olykor autóval hajtanak bele a megállóban várakozó tömegbe. Ezeknek a terrorakcióknak 34 izraeli halottjuk van eddig. Ugyanez alatt az idő alatt több mint kétszáz palesztint öltek meg – az izraeliek szerint főként támadókat.

A Hamász és más szélsőséges szervezetek befolyása növekszik a palesztinok között. Ezek a palesztin szervezetek nem ismerik el Izrael létét, ennélfogva Izrael sem tárgyal velük. A palesztin támadók általában nem kötődnek közvetlenül egyetlen szervezethez sem, ezért is nevezik őket “magányos támadóknak”, akik szinte kizárólag civil zsidókat választanak ki célpontnak. Mint ebben az esetben is, amikor egy 13 éves lány a saját hálószobájában esett a terror áldozatául Hebron közelében. A rendőrök szerint a támadó úgy lopózott be a házba, amely a telepet körülvevő kerítés mellett áll.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez