Álarcosok késeltek meg két nőt Jeruzsálemben

Két, a hetvenes éveiben járó nő az áldozat, sebesülésük nem súlyos, a rendőrség, amely hajszát indított a tettesek elfogására.

Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy öt nő haladt egy jeruzsálemi sétányon a Béke erdeje közelében, amikor hátulról megtámadták őket. Két, a hetvenes éveiben járó nőt a tettesek megszúrtak. A nőket kórházba szállították, sebesüléseik mérsékelt súlyosságúak. A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel és átkutatta Kelet-Jeruzsálem arab negyedét, ahol őrizetbe vettek két embert, de őket később szabadon engedték.

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén.

Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az amiatti elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez