Tizennhárom éves palesztin késelőt lőttek le

Az izraeli biztonságiak lelőttek egy tizenhárom éves, késével egy biztonsági őrre támadó palesztin lányt Ciszjordániában – értesült az Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szombat délelőtt.

A palesztin lány a Jeruzsálem melletti Anatot nevű telepesfalu bejáratánál megpróbálta késével leszúrni az ott szolgálatot teljesítő őrt, aki félreugrott előle, és agyonlőtte.

A közszolgálati rádió jelentése szerint a késelő előzőleg a szomszédos palesztin Anata nevű faluban vitába keveredett családjával, majd azzal indult útnak, hogy meg akar halni. Utánasiető édesapja röviddel a történtek után találta meg Anatotban.

Naponta történnek támadások

Izraelben és a palesztin területeken már negyedik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

Október elseje óta száznegyvenkilenc palesztin vesztette életét általában az izraeli biztonságiakkal való összecsapásokban, illetve mintegy kétharmaduk merénylet elkövetése közben. Az erőszakhullámban a másik oldalon eddig huszonhárom izraeli halt meg, valamint egy amerikai turista és egy eritreai menekült.

A palesztin merénylők jelentős része tizenéves fiatal. Vasárnap egy tizenöt éves kamasz halálra késelt egy hatgyermekes asszonyt egy ciszjordániai telepesfaluban lévő otthonában, majd elmenekült. Később az izraeli biztonsági erők elfogták.

Állapotos nőre is támadtak

Hétfőn egy tizenhét éves palesztin szintén egy ciszjordániai településen egy állapotos izraeli nőre támadt késével. A biztonságiak a helyszínen megsebesítették és letartóztatták.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják. Palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez