Hiába fenyegetőztek az iszlamisták – az Eb elleni támadásból semmi sem lett

Garantáltuk a teljes biztonságot az Eb idején. Ezt hangsúlyozta Franciaország belügyminisztere. Bernard Cazeneuve hétfőn elmondta: 42 ezer rendőr és 30 ezer csendőr mellett magán őrzővédő szolgálatok mintegy 30 ezer embere vett részt a futball Eb biztosításában.

Ennek köszönhető, hogy a terrorfenyegetésből szerencsére semmi sem lett, és a futballhuliganizmust is sikerült korlátok közé szorítani. A miniszter csak egy olyan incidenst emelt ki, amikor június 11-én egymásnak estek az angol és az orosz futballhuligánok Marseille-ben.

Bernard Cazeneuve miniszter megköszönte az UEFA-nak, hogy gondoskodott a stadionok biztonságáról. Franciaország Franciaország maradt! – hangsúlyozta a belügyminiszter, arra utalva, hogy sem terroristák, sem futballhuligánok nem tudták elrontani a foci-Eb örömét. Bebizonyítottuk, hogy tudunk sikeres és biztonságos sporteseményt rendezni, mely egy hónapon keresztül tart. Reméljük, hogy ezt figyelembe veszi majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amikor arról dönt, hogy Párizsnak ítéli-e a 2024-es olimpiát – jelentette ki sajtóértekezletén Bernard Cazeneuve.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez