A 26 éves motoros, aki leütötte a nizzai merénylőt

„Én futottam a kamion után, hogy megállítsam, de már túl késő volt” – idézi a 26 éves Gwenaël-t a helyi Nice-Matin.

Már pénteken megjelent a neten a videó, ahogy egy motoros üldözőbe veszi a nizzai terrorkamiont csütörtök éjjel. Akkor arról is beszámoltak a hírügynökségek, hogy a motoros a vezetőfülke ajtaját is kinyitotta és leütötte Lahouaiej Bouhlelt, mielőtt a rendőrség lőni kezdett volna.

A videót egy német újságíró, Richard Gutjahr készítette erkélyéről. Jól látható, mennyire lassan haladt a kamion és mögötte Gwenaël. Aztán a 26 éves nizzai megpróbálta megelőzni az ámokfutót, de a teherautó alá került.

„A nyomában halottak voltak és vér. Holttesteken kellett áthaladnom, hogy megközelíthessem”

– emlékezett vissza a hős motoros a Nice-Matin mai cikkében.

NINTCHDBPICT000252615229

„Aztán felgyorsított és mögötte én is. Aztán láttam a hatalmas pusztítást. Egy pillanatig azt gondoltam, meg tudom tenni… De már túl késő volt”

Végül ki tudta nyitni a vezetőfülke ajtaját és arcba vágta a sofőrt. Lahouaiej Bouhlel rálőtt, de elvétette a célt. Majd a következő pillanatban megnyitották a tüzet a rendőrök.

Gwenaëlt letartóztatták. Azt gondolták, kapcsolatban volt a merénylővel. Péntek reggel már szabad volt. Nyilvánvalóvá vált, hogy semmi köze nincs a 84 (köztük 10 gyermek) halálos áldozatot követelő kamionos támadáshoz. Gwenaël egy hős.

Képek: youtube, daily mail

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez