Újra megerőszakolták – ugyanazok

Sajnálatos általánosság, hogy csak a megerőszakolt nők kis százaléka tesz feljelentést az őt ért támadás után. Félnek a támadó bosszújától. Fiatal indiai nőt erőszakolt meg öt férfi három évvel ezelőtt. A múlt héten újra, ugyanők.

A Hindustan Times beszámolójából nem derül ki, hogy hívják azt a fiatal indiai nőt, akit eszméletlenül találtak a múlt szerdán Rohtakban, Új-Delhitől nem messze. A kórházban elmondta, hogy öt férfi egy autóba tuszkolta és megerőszakolta.

Ugyanezt három évvel ezelőtt már egyszer átélte. Ugyanazok erőszakolták meg akkor is, akik most. Feltehetően bosszúból – mesélte az áldozat bátyja.

Az első eset után ugyanis feljelentette őket a család. Kettejüket le is tartóztatta a rendőrség, de óvadék fejében elmehettek. Óriási összeget ajánlottak, ha nem kerül bíróságra az ügy. A család viszont kitartott. Annyira, hogy még rendőrségi védelmet is kértek a nő mellé, de nem kaptak.

Indiában minden 22. percben történik egy nemi erőszakos támadás. A mélyen gyökerező társadalmi problémát a kasztrendszer is bonyolítja. A mostani esetben a támadók magasabb kasztból valók, mint az áldozat. A fivér szerint úgy tűnik, a magasabb kasztban lévők mindent megtehetnek, amit akarnak, a törvény betartása nélkül.

A támadókat persze most nagy erőkkel keresi a rendőrség. Mára még nem sikerült a nyomukra bukkanni.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez