Kedves terrorista úr! – üzenet egy nizzai muzulmán lánytól

Maroua húsz éves, algériai származású, muszlim vallású, Nizzában él. Békésen elszánt üzenetben szólt a csütörtöki terrorkamionos mészárlás után. Youtube-videóját a helyi Nice-Matin is megosztotta.

„Terrorizmus, főnév: Olyan, egy szervezet által elkövetett erőszakos cselekmény, amely bizonytalanságot szül, és amely gyűlölködik egy közösséggel, egy országgal, egy rendszerrel szemben.

Kedves terrorista úr! Tudom, kicsit fura ez a kifejezés, de a mi társadalmunk ilyen. Engedd meg, hogy bemutatkozzam! Én egy világpolgár vagyok, és láthatóan jó néhány éve egy olyan eszköz, amit manipulálni próbálsz.

Hozzád szólok, kedves terrorista úr és mindenkihez, aki nézi ezt a videót. Azokhoz is szólok, akik irányítják a mi kedves terrorista urunkat. Akinek inge, vegye magára!

Kedves terrorista úr! Párizs, Brüsszel, Orlando, Szíria, Irak, Afganisztán, Palesztina, Törökország, Libanon után. Hosszú a lista? Még Nizzát is hozzátetted. Nizza a város, amely örökbefogadott. Nizza a város, ahol felnőttem. Nizza a város, ahol életem annyi csodás pillanatát átéltem. Csütörtök óta pedig Nizza az a város, ahol a lakosok és a turisták élete drasztikusan megváltozott.

Egy kérdés ötlött fel bennem, kedves terrorista úr. Áruld el, meg tudod nekem magyarázni a célt, az indokot: miért ölted meg ezeket a családokat, ezeket az idős embereket, párokat, gyerekeket? Azt hangoztatod, hogy az Iszlám védelmezője vagy, hogy kész vagy mártírként meghalni, hogy a hitetlenek levadászója és gyilkosa vagy. […] Miért zavarnak téged a hitetlenek? Befolyásolták a szabadságodat? Kárt tettek a vagyonodban, megtámadták a családodat? Veszélyeztették az életedet? Azt hiszem, a válasz: nem.

Kedves terrorista úr, mondd meg nekem! Te miért veszélyeztetted az ő életüket? Nagyon jól tudod, hogy semmilyen jogod vagy kötelezettséged nincs mások életére nézve. Légy szíves, ne gyere olyan hazugságokkal, hogy isteni jelet kaptam, vagy hogy Allah nevében cselekedtem!

Mellesleg megbocsátok neked az összes muzulmán nevében a kegyetlen, barbár, embertelen tetteidért. […] Ezeknek a „mártíroknak” semmi közük az iszlámhoz és nem is azok. […] Az iszlám békét hirdet és nem gyűlöletet, toleranciát és nem fanatizmust, örömöt, közösséget és nem gyilkolást.

Még egy utolsó üzenetet szeretnék neked küldeni, kedves terrorista úr. Folytasd csak a zavarodott, sebezhető fiatalok agymosását. Folytasd csak a mi leigázásunkat és a tettetését annak, hogy mindezt az iszlám nevében teszed. Menj és mondd el a vezetőidnek, hogy továbbra is pénzeljenek téged és a halálos terveidet. És továbbra is akarj bennünket megindítani a könnyeikkel, üzeneteikkel, segítsd őket terveikben, a 40 biztonsági őrükkel együtt. Továbbra is gondold, hogy te vagy a legjobb és leghatalmasabb, mert olyan revolverhős vagy az AK-47-eseddel. De tudd, hogy az összes életkorú, nemű, vallású ember nevében mondhatom, hogy egyesülünk, és mindazt megtesszük, amiért oly régóta harcolsz ellenünk: Éljük az életünket, mosolygunk, nevetünk, szeretünk. Egyszerűen: élünk.

Ha mégis az volna a végzetünk, hogy a golyódtól, vagy akár a vezetőid törvényei miatt meghaljunk, tudd: mi a Mennybe megyünk, te viszont és a barátaid a Pokolban fogtok elégni. És ezzel szeretném kifejezni, hogy én nem csak Nizza, Párizs és Brüsszel vagyok. Én a világ vagyok. MI a világ VAGYUNK. Tisztelettel.”

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez